Tura od 3.033 km u trajanju od 32 dana

S osjećajem slobode i optimizma nakon završene pandemije Covid-19šest, šest Pedalinaca se uputilo biciklom u Krakow na Europske igre, putujući kroz osam europskih zemalja u trajanju od 12 dana.

Nakon što je svijet konačno prebrodio globalnu pandemiju Covid-19, članovi Bicikl kluba Pedalinac ponovno su se otisnuli na putovanje koje je ovog puta vodilo prema Krakowu gdje su se održavale 3. Europske igre. Iako je prvotno planirano kao relativno kratko putovanje, ono se produžilo kako bi se poruke optimizma i zajedništva prenijele kroz čak 8 zemalja: Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Slovačku, Češku i Poljsku.

Netom prije ovog putovanja dogodio se značajan povijesni trenutak – Republika Hrvatska pridružila se Schengenskom prostoru omogućivši biciklistima da prelaze granice i stignu u Krakow bez potrebe za putnim ispravama. Osim toga, biciklisti su tijekom svog putovanja imali priliku susresti brojne hrvatske zajednice izvan domovine, uključujući i Gradišćanske Hrvate, kao i Hrvate koji su zbog raznih okolnosti i ciljeva preselili u zemlje na putu.

Period putovanja: 10.-26.6.2023.

Trajanje vožnje: 12 dana

Duljina rute: 1.250 km

Broj članova: 6

Podržali: Mr. Print, Ediltec, Zlatarna Zara, Pio, Ilirija, BWU