Zagreb - Soči 2014.

Ovo putovanje od 2978 km tijekom zime prema ruskom Sočiju u trajanju od 34 dana bilo je popraćeno ekstremnim vremenskim uvjetima. Unatoč svim izazovima tri biciklista koji su zajedno krenuli na ovaj put stigli su na vrijeme u Soči na otvorenje zimskih Olimpijskih igara.

Projekt Soči 2014. bio je puno drukčije od svih dosadašnjih putovanja jer se pedaliralo zimi, 3000 kilometara prema ruskom Sočiju. Mladen Gaćeša, Marko Mitić i Tomislav Barbić putovali su kroz Srbiju, Rumunjsku, Moldaviju i Ukrajinu kako bi stigli u Rusiju dan prije svečanog otvorenja igara.

Ekstremni vremenski uvjeti, logističke poteškoće te svakodnevni popravci mehaničkih kvarova, nerijetko improvizirani, samo su dio spartanskog testa izdržljivosti kojeg su savladavali. Osim što su bili lišeni uobičajenog proljetno-ljetnog ugođaja koji uključuje kampiranje, uživanje u suncu i dužim danima, tijekom putovanja počela se „zakuhavati“ situacija na ukrajinskom području što se činilo prijeteće. Kasnije se pokazalo da je situacija uistinu bila ozbiljna te je prerasla u građanski rat.

Period putovanja: 4.1.-6.2.2014.

Trajanje: 34 dana

Duljina rute: 2.978 km

Broj članova: 3

Podržali: HK Medveščak, Marko Projekt, Arena Centar, Luxor Multiservis