Tura od 11.808 km u trajanju od 121 dana

Ovo je transkontinentalno putovanje uistinu bilo veliki izazov, kako logistički tako i na osobnoj razini u smislu fizičke i psihičke spremnosti za četveromjesečno pedaliranje.

Začetnik prvog biciklističkog projekta, Mladen Gaćeša, prevalio je 11.808 km dug put sa prijateljem Markom Mitićem. Iako su imali dovoljno iskustva biciklirajući po Europi, ovo putovanje bilo je pravi izazov u svakom smislu.

Njihova iskustva i anegdote su i danas neiscrpna tema jer uključuju raznovrsnost mjesta, ljudi i događaja koja su daleko od prosječne svakodnevnice. Mladenu i Marku je ovo neponovljivo iskustvo ostavilo neizbrisiv trag te im promijenilo pogled na svijet i život općenito.

Ruta se pružala od Zagreba, preko Srbije, Rumunjske, Moldavije, Ukrajine, Rusije i Mongolije sve do Kine, odnosno glavnog grada Pekinga. Putovanje je trajalo 4 mjeseca, prosječno 100 km/dan, a u pekingu su ih toplo dočekali tadašnji predsjednik Republike Hrvatske gospodin Stjepan Mesić, te gospodin Zlatko Mateša predsjednik HOO-a.

Period putovanja: 4.4.-2.8.2008.

Trajanje: 121 dan

Duljina rute: 11.808 km

Broj članova: 2

Podržali: HEP d.d., Jutarnji list, Roche, HOO